Lysbogen er en realitet!

Efter flere års arbejde er det en fornøjelse at kunne løfte sløret for den sidste titel i vores populære bogserie om fotografering. Læs mere og se bogen her.

11.11.2013

 

Lys er nøglen til al fotografi. Derfor er det naturligvis vigtig at vide noget om lys, hvis man ønsker at opnå flotte billeder. Men hvad er lys? Hvad er fx forskellen på godt og dårligt lys? Og hvordan laver man sit eget lys, hvis det naturlige ikke er fordelagtigt? Svarene på disse spørgsmål og en lang række andre lysrelaterede problemstillinger, bliver givet i vores nye bog. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog og rigt illustreret med billeder, der understøtter teorien. Bogen er den sidste i vores serie, og vi har ventet helt indtil nu med at forfatte dette emne, fordi det binder resten af serien sammen.

 

Det er ikke uden stolthed, at vi i dag kan præsentere kronen på værket i vores bogserie! 

 

Tre slags lys

Mange skelner fejlagtigt kun mellem to slags lys: naturligt og kunstigt (blitz). Sandheden er imidlertid, at der findes tre slags lys, som enhver fotograf bør kende til, nemlig naturligt, omgivende og kunstigt lys. I bogens første kapitler introduceres de tre typer lys og deres egenskaber hver for sig, hvorefter der gives talrige eksmpler på, hvordan man kombinerer dem effektivt.

 

I bogen viser vi blandt meget andet, hvordan man effektivt balancerer naturligt og kunstigt lys. 

 

Vi kommer med masser af ideer til, hvordan man kan lege kreativt med lyskilder. Her en cykellygte. 

 

Kontrol over blitzlyset

Det behøver ikke være kompliceret at arbejde med kunstigt lys. En blitz er egentlig bare en lampe, der kan tilføje mere eller mindre lys til motivet. Udfordringen er, at man ofte er nødt til at modificere lyset fra blitzen, før man kan lave flotte billeder. Det kan fx være nødvendigt at ændre lysets retning, intensitet, kvalitet, at sprede det over større arealer eller at ændre afstand mellem lyskilden og motivet. Bogen indeholder masser af billedeksempler, hvor vi demonstrerer, hvordan vi selv arbejder med blitz på vores opgaver herhjemme og ude i verden.

 

Vi bryder lysets kode og bringer blitzfotografering helt ned på jorden. 

 

Udvalgte afsnit fra bogen

Bogens 128 sider kommer vidt omkring. Teksten er holdt på et niveau, hvor man kan være med, selvom man aldrig tidligere har brugt en blitz. Illustrationerne og billedeksemplerne indeholder imidlertid viden, som kan bruges selvom man har fotograferet med blitz i mange år. Herunder en række udvalgte emner fra bogen: 

 

1. Grundlæggende lysteori

2. Lysets intensitet

3. Lysets kvalitet

4. Lysets retning

5. Naturligt lys

6. Omgivende lys

7. Kunstigt lys

8. Blitzens egenskaber

9. Off center blitz

10. Synkronisering med lukker

11. Studiefotografering

12. Portræt og hudtone

 

Bogen kan købes hos CLICK-butikker i hele landet. Ring evt. til butikken og tjek, at de har bogen på lager, inden du springer på cyklen. Bogen kan også bestilles online.

 

Fandt du denne nyhed interessant? Skriv dig op til vores inspirerende nyhedsbrev, hvis du ønsker helt automatisk at modtage lignende informationer i fremtiden.

© copyright 2001-2017 Tybjerg Tekst & Foto