1. semester gennemført

Vi har netop afsluttet det sidste af forårets fotoworkshops på TTF FOTOSKOLEN. Her har du mulighed for at læse, hvordan det er gået, og samtidig kan du se nogle af kursisternes flotte billeder.

19.5.2008

 

Vi har netop afsluttet det sidste af forårets tre Primary Level (P.L.) fotoworkshops på Samsø. Tre hold af hver 14 personer er gennem de sidste uger blevet introduceret til fotografiets verden med en effektiv og efterhånden gennemprøvet blanding af teori og praksis.

 

Vejr og vind
På den første workshop regnede det stort set alle tre dage, på den anden workshop så vi ikke en eneste sky på himlen og på den tredje workshop var der både sol, vind og skyer. Da vi tilbragte en stor del af tiden med at tage billeder udendørs, betød dette, at de tre hold blev udsat for meget forskellige udfordringer. Der findes ikke dårligt fotovejr, men der er naturligvis stor forskel på hvilke motiver, der kan findes i regnvejr og hvilke, der bedre kan fotograferes under en skyfri himmel.

 

Det første hold lærte, at det kan lade sig gøre at fotografere i silende regn...

(Foto: Jesper Volk)

 

...imens de to næste hold blev beriget med mere 'tilgængelige' vejrforhold.

 

Vi tilpassede naturligvis programmet efter vejret, så alle kursister kunne få så meget glæde som muligt at den fototeoretiske viden, de tilegnede sig i løbet af undervisningen. Fx fik vi en dag, hvor der var helt skyfrit og absolut vindstille, pludselig den spontane ide, at man kunne tage ud at flyve. Det tog mindre end ti minutter at finde telefonnummeret på en pilot – og tre timer senere fik holdet mulighed for at fotografere Samsø fra 300 meters højde.

 

Nordspidsen af Samsø fotograferet fra cirka 300 meters højde.

 

Masser af billeder
Der er blevet taget rigtig, rigtig mange billeder i forbindelse med forårets P.L.-workshops. Holdene har været utroligt entusiastiske og kravlet rundt på knæene i skovbunden, klatret i træer, skubbet sig frem gennem tætte budskadser, krydset rapsmarker, besteget stejle skrænter og stået på hovedet for at opnå de bedst mulige billeder.

 

Det blev kravlet, klatret og krøbet, imens der blev tænkt nøje over fototeknikken.

 

Det er ikke altid nemt at tage flotte billeder, når man samtidig skal prøve en portion nye fototekniske værktøjer af, men tilsammen har holdene fået mange gode motiver med hjem. De tre hold har tilsammen taget lidt mere end 25.000 billeder, hvilket må betegnes som en pæn portion. Nederst på denne side præsenterer vi flere af billederne.

 

Dyreliv er et godt eksempel på en type af motiver, der mindst lige så fint lader sig fotografere i regnvejr som i solskin. Her en forbløffet fasan fra det sydlige Samsø.

 

Flotte tilbagemeldinger
Kursisterne kom både fra nær og fjern. Begge køn og mange aldersgrupper var repræsenteret. En enkelt kursist tog endda hele den lange vej fra Færøerne for at deltage i workshoppen! Vi har allerede haft forespørgsler på efterårets workshops fra både Norge og Sverige, og vi er utroligt stolte over denne udvikling. 
        

Der er mange gode fotomuligheder på Samsø, og rygtet om TTF FOTOSKOLEN er nu begyndt at bevæge sig uden for landets grænser. Foto: Charlotte Borgen

 

Vi evaluerer altid vores workshops, og vi er blevet helt rørte over de tilbagemeldinger, som vi har fået fra kursisterne. Ud over lidt praktiske problemer med kursusstedet på den første workshop har vi ikke fået en eneste negativ bemærkning. Tvært i mod. Herunder har du mulighed for at læse, hvad nogle af kursisterne har udtalt om P.L.-workshoppen.

 

'Det bedste ved workshoppen var stemningen og kemien på holdet. Der var en dejlig ”ikke-konkurrerende” stemning, hvor alle var lige - lige dygtige og lige kompetente. Dette skyldes naturligvis ikke mindst jeres måde at gå forrest og vise vejen. Fortsæt i samme stil! I har fat i noget unikt, som ikke lugter af penge, ’højrøvethed’ og selvforherligelse.'

 

Jan Wolffgang

 

'Jeg er stadig helt høj af oplevelsen og jeg har vist ikke snakket om andet, siden jeg kom hjem. Selv min svigerfar fik et udførligt referat straks efter hjemkomsten.'

 

Kirsten Skjerbek

 

Casper lader sig overraske over blitzudladningen fra en SB-800.

Foto: Michael Cederqvist

 

'Det bedste ved workshoppen var at dumme spørgsmål ikke fandtes. Desuden kombination af praksis og teori og fornøjelsen ved at få lov til at trække stikket ud fra en travl hverdag. Beliggenheden kunne heller ikke være bedre.'

 

Lena Olesen

 

'Jeg lærte at der ikke er noget, der hedder ALTID. Ingen regler uden undtagelser. Jeg lærte yderligere at tage billedet, i stedet for billederne. Fremover hedder det blot EET (fremragende) billede om dagen.'

 

Jørgen Nørgaard

 

På jagt efter marsvin ved Nordby Bakker (nordvestlige Samsø).

 

'Bliv endelig ved på den måde I kører disse workshops. Det var en super fed måde at lære en masse om fotografering. Man blev tvunget til at tænke over det fototekniske, og at det er lige så vigtig at kunne analysere et foto som at kunne tage et. Hvis man ikke kan analysere,  bliver man ikke en god fotograf. Og hvis man ikke bliver inspireret af Caspers væremåde så skal man sælge sit kamera og begynde på blomsterbindning i stedet for!'

 

Laila Nielsen

 

'Uden tvivl har dette kursus været et af de mest fantastiske jeg har deltaget i og man følte sig virkelig velkommen og i godt selskab. Som fotograf har dette kursus virkelig skubbet mig i den rigtige retning. Det bliver svært at overgå denne weekend i selskab med glade og forventningsfulde deltagere. Nu er jeg ikke længere i tvivl om at fotografering i fremtiden vil spille en stor rolle i mit liv.'

 

Mogens Frølich

 

I vores næste nyhedsbrev offentliggør vi datoer for efterårets workshops og vil samtidig åbne for tilmelding. Pladserne bliver solgt efter først-til-mølle princippet.

 

Husk også at læse om hvordan vores første Advanced Level (A.L.) fotoworkshop forløb!

 

Kursisternes egne billeder
En ting er hvad kursisterne siger om TTF FOTOSKOLENs workshops. En anden ting er hvad deres billeder fortæller. Vi finder det naturligt at slutte denne nyhed af med at vise en portion af kursisternes egne billeder.

        Vi har skrevet fotografernes navne under alle de billeder, hvor vi havde information til det. Optræder dit billede her uden dit navn, eller er vi kommet til at skrive et forkert navn under dit billede, vil vi bede dig sende en mail hurtigst muligt, så vi kan få det rettet. 

 

Tak til jer alle sammen. Vi håber at se jer igen på et senere tidspunkt!

 

Makrofotografering. Foto: Mogens Frølich

 

Touchdown. Foto: Charlotte Borgen

 

Efter regnen. Foto: Eivind Von Moos

 

Morgenstund har guld i mund. Foto: Jan Lundgren

 

Højt at flyve. Foto: Finn Fritz

 

Dråbe balancerer. Foto: Elsa Angen. 

 

En af de lokale. Foto: Thomas Struve.
 

Fandt du denne nyhed interessant? Skriv dig op til vores inspirerende nyhedsbrev og modtag helt automatisk lignende informationer i fremtiden.

© copyright 2001-2018 Tybjerg Tekst & Foto