FLYV – nye, grafiske udfordringer

Vi har de seneste måneder haft til opgave at layoute et magasin helt fra bunden. Opgaven har bragt os på tur mellem skyerne. Læs mere og se magasinet her.

10.4.2013

 

Mon ikke de fleste har siddet i et fly, kigget ud af vinduet og nydt udsigten? Eller måske har man endda været så heldig at være en tur med i cockpittet for at lade sig imponere over de mange knapper, håndtag og lysende skærme? Uanset hvordan vi vender og drejer den, så er flyvning noget, der kan fascinere flertallet. Magasinet ’FLYV’ er Danmarks ældste flyvemagasin, og er udkommet siden 1928. Det er således ikke uden stolthed, at vi har været med til at løfte magasinet ind i en ny tidsalder.

 

'FLYV' er Danmarks ældste flyvemagasin og henvender sig til alle med interesse for flyvning. Vi har fået til opgave at layoute magasinet samt at levere dele af billedmaterialet til kommende udgaver. 

 

Et avanceret puslespil

FLYV er et fagmagasin for alle med interesse for flyvning, og målgruppen er bredere, end man umiddelbart skulle forestille sig. Artiklerne kommer derfor omkring mange forskellige emner inden for sportsflyvning, kommerciel flyning, svæveflyvning, militærflyvning, kunstflyvning, ballonflyvning, modelflyvning, faldskærmsudspring og lign. Siderne indeholder en variation af reportager, portrætter, tests af nyt udstyr samt lister over kommende events i både ind- og udland. Magasinet demonstrerer med tydelighed, at mange vidt forskellige mennesker interesserer sig for flyvning!

 

Vi har selv arbejdet fra luften på vores mange fotoopgaver rundt om i verden. Vi synes altid, det er fascinerende at flyve, hvilket vist tydeligt fremgår af dette selvportræt (1.000 fod over Mount Cook, New Zealand). 

 

Layout og billeder

Vi har selv arbejdet med luftfotografering rundt om i verden, og leverer derfor materiale til enkelte af artiklerne i magasinet. Fx har vi i det aktuelle nummer leveret billeder til en større artikel om fly og dygtige piloters betydning for videnskabelig sæltælling over Vadehavet. Men vores primære opgave i forbindelse med magasinet er at samle al ovenstående materiale på en præsentabel og overskuelig måde. Materialet kommer ind fra mange forskellige kilder, hvilket betyder, at både tekst- og billeder rent stilmæssigt er noget varierende. Det stiller store krav til layout. Karina, vores dygtige grafiker, fortæller her om udfordringen:

    ’Layoutet af FLYV adskiller sig meget fra alle andre opgaver, vi tidligere har løst. Det er rigtig spændende for mig at se alsidigheden i det materiale, der kommer fra redaktionen. Vi er vant til, at billeder alene skal bære størstedelen af formidlingen, men i FLYV er det i lige så høj grad de faglige tekster, der former budskabet. Det er virkelig noget af et puslespil, der skal samles hver gang, før magasinet sendes ud til læserne. Samtidig er det virkelig interessant at få indsigt i en verden, man ikke kendte særlig meget til på forhånd.

 

Hvis du interesserer dig for magasinet, er det muligt at tegne abonnement via denne hjemmeside.


Fandt du denne nyhed interessant? Skriv dig op til vores inspirerende nyhedsbrev, hvis du ønsker helt automatisk at modtage lignende informationer i fremtiden.

© copyright 2001-2017 Tybjerg Tekst & Foto