EH101 og Flyvevåbnet

De nye redningshelikoptere har været meget udskældte i medierne. Nu giver Flyvevåbnet deres egen version af historien. Til det formål har de valgt vores billeder.

13.6.2008

 

I starten af 2008 producerede Casper en stor mængde billeder af Flyvevåbnets nye redningshelikoptere i funktion. En utroligt spændende opgave, hvor Casper mødte flere af de samarbejdsvillige og ekstremt kompetente helikopterbesætninger, der til dagligt er med til at binde landets nødberedskab sammen. Billederne blev præsenteret på Nikon Expo i februar.

 

Casper på arbejde over skyerne. Fotodokumentationen af EH101 var på ingen måde en simpel opgave, men nu har indsatsen givet flere resultater, end vi havde regnet med.

 

Projektet bærer ekstra frugt

Redningshelikopteren EH101 har siden dengang flere gange været særdeles udskældt i danske medier, men faktum er, at 7 ud af 8 helikoptere nu er i luften. Magasinet 'Flyvevåbnet' fortæller i denne måned Forsvarets egen version af historien, og den er slet ikke så lidt interessant.

 

 (tryk på billedet herover for at komme til en side, hvor magasinet kan downloades)

 

Flyvevåbnet har ordet

Vi har bedt Lars Skjoldan, som en af de personer, der har valgt billeder til artiklen, om at fortælle om hvorfor valget faldt på vores materiale. Lars arbejder til dagligt ved Flyvertaktisk Kommando, og er desuden chefredaktør på magasinet. 
        ’Generelt kan man sige om vores valg af billeder, at de illustrerer vores historier. Vi havde brug for billeder, som uden at overdrive viser, at den helikopter, som i medierne er blevet udråbt til en bunke skrammel, faktisk er en fantastisk maskine. Det synes vi, Caspers billeder gør fornemt. Om det skyldes kameraets kvalitet eller førerens sikre blik for det levende billede, skal jeg ikke kunne udtale mig om.
           Forsidebilledet virker meget dynamisk med de skæve linier. Kampvogne i baggrunden efterlader ingen tvivl om, at vi er i et militært miljø. Fordi helikopteren er i silhuet, får man fornemmelsen af noget, der er på vej ud i lyset. Lækkert!
            Billedet på side 4 præsenterer helikopteren i halvprofil. Her kan man rigtig se den. Det eneste, der mangler på billedet, er faktisk et eller andet til at vise, hvor stor den i virkeligheden er. Den er faktisk på størrelse med en lille bybus. Selvom rotorbladene er frosset fuldstændigt, er man ikke i tvivl om, at den er i bevægelse. Den høje opløsning gør, at baggrunden fint kan bruges til at dække begge sider. Baggrunden kom i øvrigt til at køre på samtlige temasider.
            Billedet på side 7 er i særegen grad lækkert. Jeg tog - på en reportagetur - selv lidt over 100 billeder inde fra helikopteren, men ingen af dem var brugbare til andet end minder om en god dag. Pladsen omkring piloterne er, trods helikopterens størrelse, meget trang. Jeg havde ikke vidvinkel nok. 
        Bladet bliver læst af næsten alle medarbejdere i Flyvevåbnet, og det bliver sendt ud i alle ender af verden. Vi har fået meget positiv feedback på udseendet denne gang. Det skyldes ikke mindst Caspers billeder. Vi har været meget glade for det samarbejde, vi har haft med Casper, og ser frem til muligheden for at gøre det igen’
, fortæller Lars Skjoldan.
 

Fandt du denne nyheds interessant? Skriv dig op til vores inspirerende nyhedsbrev, og modtag i fremtiden lignende informationer helt automatisk.

© copyright 2001-2017 Tybjerg Tekst & Foto