Billedshow

Digitalkameraet har efterhånden udkonkurreret analogkameraet. Hvad gør man, når man kommer hjem fra ferie med 600 digitale billeder? I gamle dage gik man til fotohandleren og fik dem fremkaldt. Papirbillederne blev sat i et album, som man kunne vise frem til venner og familie efter behov. Det kan man ikke på samme måde med digitalbilleder. Her giver vi gode råd om, hvordan man hurtigt og effektivt kan lave et levende billedshow ud af sine digitale billeder.

Spar tid

Det er ikke længe siden, at man skulle bruge lang tid på at lave et diasshow. Først skulle billederne sorteres. Derefter skulle de laves om til et format, som ville være til at håndtere, når alle billederne skulle samles i den samme fil. Derefter kunne man sætte billederne sammen ét for ét i programmer som f.eks. PowerPoint. Det kunne nemt tage en halv dag at lave et show med 80-100 billeder. 

        Den tid er heldigvis ovre. Nu findes der indtil flere programmer på markedet, som ved hjælp af enkelte tryk på tastaturet kan hjælpe til at producere billedshow – nemt og effektivt. Man kan virkelig spare tid ved at bruge de automatiske funktioner i moderne programmer.

         Ligger billederne i formatet JPEG (se mere herom under emnet billedformat), kan Windows automatisk køre et diasshow. Denne funktion er udmærket og hurtigt, men den giver ikke lige så mange kreative muligheder som andre produkter på markedet.

 

Sådan kan det fx se ud, når man producerer et billedshow på computeren.

 

Tilføj musik

Flere producenter af software har gennemskuet behovet for hurtigt og nemt at kunne lave billedshow ud fra store antal digitalbilleder. Derfor er der nu blevet udviklet et utal af programmer, som kan hjælpe både amatør-, semi- og professionelle fotografer. 

        I disse programmer kan man lave et diasshow på få minutter. Man starter ganske enkelt med at finde frem til den mappe, hvori man har sine digitale billeder liggende. Derefter vælger man, hvilke billeder der skal indgå i showet. Programmet laver automatisk et show, og man kan selv definere, hvilken overgang der skal være mellem billederne, og ikke mindst hvor længe de enkelte billeder skal stå på skærmen. 

        Programmerne giver dog også andre muligheder. Som eksempel kan det nævnes, at det er meget nemt at tilføje både tekst og musik til sine diasshows. Hvis man har et antal musikfiler liggende et sted på sin harddisk, kan man bede programmet om at matche musikken med billedshowet. Der giver liv og god stemning, og så er det endda ekstremt nemt.

 

Vis showet på TV

Når man har lavet sit diasshow færdigt, kan det som udgangspunkt kun vises på den computer, man sidder foran. Det er et problem, hvis man skal på weekendtur, og gerne vil vise sine billeder til resten af familien, men der er ingen grund til at fortvivle. 

        Programmerne giver mulighed for, at man kan brænde sine diasshows på CD eller DVD. Alle de komponenter, man har arbejdet med, bliver brændt sammen på disken til et transportabelt billedshow. Herefter tager man sin nybrændte disk med på weekendtur. Den kan afspilles fra alle computerdrev og sågar på DVD-afspillere. Man kan med andre ord fremvise sit billedshow med både musik og tekst på ethvert TV.

 

Er du interesseret i at fremvise dine billeder via trykte publikationer eller print, vil vi varmt anbefale at læse videre under punktet billedbehandling.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev HER, hvis du fandt dette emne interessant og ønsker helt gratis at modtage mere, lignende viden i fremtiden.

© copyright 2001-2018 Tybjerg Tekst & Foto