ONLINE FOTOSKOLE - Bliv straks en bedre fotograf

Fotografering handler primært om tre ting: at være det rigtige sted med det rigtige udstyr på det rigtige tidspunkt. Resten kan man læse sig til i bøger og lære med tiden.

Denne del af vores hjemmeside henvender sig til amatørfotografer eller entusiaster, som ønsker at blive bedre til at tage billeder.
 

I menuen til venstre har vi samlet nogle af de mange erfaringer, vi har gjort os på forskelligartede fotoopgaver rundt om i verden. Vi skriver løbende vores erfaringer ned, så kig forbi igen på et senere tidspunkt.
 
Som fotograf er det vigtigt at udvikle og vedligeholde sin egen stil. Hvis man er begynder, er det en fordel at se en masse billeder fra professionelle fotografer igennem. Hvilke billeder er gode? Hvorfor er de gode? Tænk over hvordan billederne er lavet. Før du dykker ned i fotoskolen, kan det være en ide at besøge vores galleri.

 

   
Man bliver god til at tage billeder ved at øve sig. Prøv en masse forskellige teknikker. Er der noget, man har prøvet før, kan man prøve at gøre det samme igen på en ny måde. Sådan opdager man hurtigt, at et hvilket som helst motiv kan fotograferes på mange forskellige måder. 
 

Det er fotografen, og ikke kameraet, der laver billederne 

Nogle billeder kræver, at man er indehaver af det rigtige udstyr. Det betyder dog ikke, at det er umuligt at tage gode billeder, fordi man ikke er den lykkelige ejer af et kamera til 30.000 kroner. Øjet der ser, er langt vigtigere end udstyret. Helt generelt kan man sige, at opfindsomhed, tålmodighed, nysgerrighed og leg er vejen frem til bedre billeder.  
 

Når man er ude at tage billeder, skal man tænke nøje over sin opførsel over for omverdenen. Husk på at din adfærd som fotograf har meget stor betydning for, hvor gode billeder du kan lave, men også for hvordan andre fotografer opfattes. Vi har med andre ord et stort, fælles ansvar. Oftest får man mest ud af at opføre sig venligt, smilende og imødekommende, men nogle situationer kræver, at man er en smule fræk eller hurtig på aftrækkeren.

 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev HER, hvis du vil være sikker på at modtage besked, når vi er klar med nye billeder, inspiration og teknisk indsigt. Læs også om vores populære TTF FOTOSKOLEN, hvis du er interesseret i at komme på fotoworkshop herhjemme eller i udlandet.

© copyright 2001-2018 Tybjerg Tekst & Foto