TTF og foto

Der findes næsten lige så mange definitioner på, hvad et godt billede er, som der findes fotografer. Dels fordi billedkvalitet er en smagssag, og dels fordi et billedes kvalitet afhænger af, hvilket formål det skal bruges til. Nogle billeder er gode, fordi de er enkle og har klare budskaber. Andre billeder er gode, fordi de fortæller en historie. Et billede kan også være godt, fordi det er knivskarpt, eller fordi det består af flotte farver eller overraskende indhold. Der er med andre ord mange elementer, som kan gøre et billede godt.

Hos Tybjerg Tekst & Foto (TTF) har vi stor respekt for billeder og ikke mindst de formål, som billeder bruges til. Vi dokumenterer virkeligheden og forsøger altid at få hele 'billedet' med, også selvom det kan være tidskrævende. Vi jager altid gode motiver, som er i stand til at fortælle en spændende, anderledes eller overraskende historie. Man behøver ikke at rejse til verdens ende for at lave fascinerende billeder. Ofte kan man finde spændende motiver i sin egen baghave, hvis man har tålmodigheden og evnen til at få øje på dem. Du kan se eksempler på vores arbejde stort set overalt på hjemmesiden, men for at gøre det nemt, har vi samlet en masse billeder i vores gallerier.

 

Et godt billede bør have et klart budskab, men i fotografiets verden er der ingen regler uden undtagelser. Billedet herover er meget simpelt og ingen kan være i tvivl om budskabet.

 

Definition på et godt billede (ifølge Tybjerg Tekst & Foto):

Vi mener, at et godt billede skal have et klart budskab. Det skal være teknisk i orden og indbydende at se på, og det skal være så enkelt som muligt. Et godt billede vækker nysgerrighed og har et effektivt blikfang. Et rigtig godt billede behøver ingen forklarende tekst for at give en god oplevelse. Et godt billede kan være rodet at se på, men budskabet skal stadig være helt tydeligt. Nogle billeder er så gode, at de giver et sug i maven. Det er interessant, at et billede kan resultere i en fysisk reaktion.

 

I vores gratis, online fotoskole kan du læse meget mere om, hvordan vi opnår gode billeder rundt omkring i verden. Der er både information om fototeknik, komposition, læren om lys og specifikke typer af fotografering. Vi udgiver desuden bøger om digital fotografering.

 

Vigtige egenskaber som fotograf (ifølge Tybjerg Tekst & Foto):

  • Tålmodighed
  • Nysgerrighed
  • Øje for detaljer
  • God almen viden
  • Evnen til at skabe overblik
  • At beherske kommunikation
  • At turde miste fodfæstet for en tid
  • Teknisk indsigt samt interesse for at holde sig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev HER, hvis du fandt dette emne interessant og ønsker helt gratis at modtage mere, lignende viden i fremtiden. Deltag på en af vores populære fotoworkshops og lær meget mere om de enkelte parametre i et godt billede.

© copyright 2001-2018 Tybjerg Tekst & Foto